Bill Gates koopt deel van Spaanse bouwonderneming

23.10.2013 Auteur: Spanjevandaag.com

www.forbes.comDe eigenaar en oprichter van Microsoft, Bill Gates, heeft schijnbaar vertrouwen in een Spaans economisch herstel. De miljonair heeft geheel onverwacht een aandeel van 6% genomen in de Spaanse aannemer FCC. Bill Gates heeft daar 113,5 miljoen euro voor neergelegd.

Dat Bill Gates van een gok houdt blijkt wel uit zijn laatste aanwinst, een 6% van de Spaanse aannemer FCC. Hij neemt deze aandelen direct over van de bouwonderneming zelf voor een bedrag van 113,5 miljoen euro. Het gaat op dit moment echter niet zo goed met de aannemer maar de Amerikaan lijkt er vertrouwen in te hebben dat de economie en bouw in Spanje weer gaat aantrekken.

Bill Gates wordt zo na de 59-jarige Esther Koplowitz de grootste aandeelhouder. Koplowitz is met een belang van 54 procent in de bouwreus de rijkste vrouw van Spanje.

Door de zware Spaanse vastgoedcrisis verloor het aandeel FCC op de Madrileense beurs sinds 2008 zowat vier vijfde van zijn beurswaarde. De groep werkt aan een verlichting van de schuldenlast van bijna 8 miljard euro. In juli sleepte FCC een miljardencontract in de wacht voor de bouw van drie metrolijnen in de Saudische hoofdstad Riaad, wat de beurskoers een welgekomen opkikker gaf.