Winst voor wielrenner Stefan Vis in Barcelona tijdens 1e editie Red Hook Crit

10.09.2013 Auteur: Transfer LBC, gebaseerd op een artikel van EsCiclismo.com

Photo: Rodrigo ChaparreiroDe Nederlandse wielrenner Stefan Vis (WIT Industries Team F.A.S.T Amsterdam) heeft op 24 Augustus tijdens de eerste editie van de Red Hook Crit in het Parc del Fòrum te Barcelona de eerste plaats behaald.

Met 39 minuten en 52 seconden zegevierde de Nederlander tijdens dit internationaal race evenement, gevolgd door de Amerikanen Evan Murphy en Rainier Shaefer die respectievelijk op een tweede en derde plaats eindigden.

Het is de eerste keer dat de race wordt gehouden in Spanje. Eerdere edities vonden plaats in New York en de eerstvolgende zal op 12 oktober in Milaan worden georganiseerd. Internationaal was het zeker, met 155 deelnemers van maar liefst 15 verschillende nationaliteiten.    

De race bracht ´s werelds beste ‘track bike’ wielrenners (velodroom, fiets met vaste versnellingen) bij elkaar voor een spannende race die begon in de eerste paar minuten met regen. De race telde 24 rondes op een klein cirquit van 1,2 km (totaal 30km) en drie classificatierondes.

Het internationaal wielrenevenement werd voor het eerst georganiseerd in 2008 ter ere van de verjaardag van oprichter David Trimble. Sindsdien heeft de competitie serieuzere vormen aangenomen tot de prestigieuze racewedstrijd zoals deze nu bekend staat binnen de internationale sportwereld.

Photo: Rodrigo Chaparreiro